Beleef Cuba!

Cuba

Cuba is het land van de salsa, sigaren en frisse mojito’s. Gelegen in Midden-Amerika en zo’n 10 uur vliegen vanaf Nederland. Het Spaanstalige Cuba is een vakantie bestemming die bij menig mensen hoog op het verlanglijstje staat. Niet alleen dankzij de bruisende stad Havana, maar ook vanwege de kleinere koloniale stadjes als Trinidad of de blauwe zee bij kustplaatsen als Varadero en Guardalavaca. Tijdens een reis naar Cuba slaap je veelal bij de lokale bevolking thuis in de zogenoemde Casa Particulares, maar natuurlijk zijn er ook in dit land hotels te vinden. In Cuba kun je gemakkelijk reizen met de bus of een huurauto, maar ook een georganiseerde rondreis is aan te raden en een fijne manier om dit land te ontdekken.

Wat te doen in Cuba:

1. Rijden in een oldtimer

Of het nou een taxi ritje is of dat je er echt een huurt, wanneer je in Cuba bent moet je even in een oude Amerikaanse oldtimer rijden.

2. Dans de salsa

Danser of geen danser, iedereen zou in Cuba even de salsa moeten dansen. Een perfecte plek om dat te doen, is in het koloniale Trinidad. Vraag rond of er salsa lessen worden gegeven en laat ’s avonds zien wat je hebt geleerd.

3. Go natural

In Cuba is mooie natuur te vinden. Maak een wandeling nabij Baracoa en Pinar del Rio of ga duiken dichtbij Varadero of bij Isla de Juventud.

4. Ontdek de revolutionairen

Cuba kent vele revolutionairen. Denk bijvoorbeeld aan Che Guevara, Antonio Maceo of José Marti. Op vele plekken in Cuba zijn tekeningen, beelden of schilderingen van hen te vinden.

5. Bezoek een sigarenfabriek

Het échte Cuba heb je gezien als je naar een sigarenfabriek bent geweest. Bezoek er bijvoorbeeld een in Viñales, een klein stadje waar veel tabak boeren wonen.

6. Festivals

Houd jij van festivals? Zorg dan dat je in Juli in Santiago de Cuba bent! In deze maand wordt het uitbundige carnaval gevierd.

Vaccinaties & Visum

Wanneer je een reis naar Cuba boekt is het van belang dat je vooraf een visum aanvraagt, zo’n visum is 30 dagen geldig. Ben je van plan langer op vakantie te gaan naar Cuba, dan is het van belang dat je je visum in het land zelf verlengt. Vaccinaties zijn in Cuba niet verplicht maar een inenting tegen DTP en hepatites A wordt wel aangeraden. Ook is het verstandig voldoende aspirines, pleisters, deet, zonnebrand en eventueel loperamide mee te nemen.

Betalen in Cuba

In Cuba betaal je als toerist veelal met de Cuban Peso Convertible, afgekort ook wel CUC genoemd. Naast deze munteenheid wordt onder de lokale bevolking gebruik gemaakt van de Cuban Peso. Hier kun je echter als toerist slechts bij kleine winkeltjes en voedsel stalletjes mee betalen. Wanneer je naar Cuba op vakantie gaat is het verstandig om een Creditcard mee te nemen of veel cash euro’s. Pinnen met een bank of giropas is namelijk nog steeds niet overal mogelijk en ook US dollars worden niet altijd geaccepteerd.

Beste reistijd

De beste reistijd om naar Cuba te gaan is vanaf november tot en met april. De temperatuur is dan warm, het is er droog en er zijn minder toeristen. Reis je tussen mei en oktober verwacht dan zeer hete temperaturen en meer kans op regen en orkanen. Gemiddeld ligt de temperatuur rond de 30 graden.

Bekijk hier ons aanbod naar het prachtige Cuba!

Cuba_beach_car